Human Resource Business partner

Voor organisaties die toe zijn aan een efficiënt HR beleid

Waarom iemand inhuren voor uw HRM

HRM is een zeer uitgebreid vak waarin veel kennis en expertise wordt geëist. Jaarlijks wijzigt er veel in de wetgeving, zo ook voor uw bedrijf en personeelszaken. Voor uw bedrijf is het van belang dat uw personeelszaken te allen tijde up-to-date blijven met betrekking tot de huidige wet- en regelgeving.

Het fulltime in huis halen van deze kennis is niet altijd haalbaar, maar ook zeker niet altijd nodig. Ook organisaties met 10 medewerkers hebben een goed personeelsbeleid nodig waarin deze kennis en expertise vereist is. U kunt bij mij terecht voor alle projecten, klein of groot.

Heeft uw organisatie een tijdelijke oplossing nodig bijvoorbeeld ter vervanging van zwangerschapsverlof of langdurige uitval door ziekte? Ook daarvoor kom ik graag met u in contact.

Hoe werkt het?

Wanneer wij een samenwerking aan gaan neem ik een duik in uw organisatie. Ik kijk naar de processen die er op dat moment zijn en interview de medewerkers.

Wanneer ik voldoende informatie heb verzameld breng ik u advies uit. U kijkt naar welke mogelijke oplossing het beste bij u past en we kijken samen naar wat mijn rol zal zijn in de uitvoering.

Geen grootschalig project maar kleinere vraagstukken? Ik kom graag langs voor een kennismaking met u en uw organisatie. Wanneer u mij nodig heeft zijn de lijnen kort en kan ik direct inspelen op uw behoeften van dat moment. 

Een succesvolle samenwerking staat of valt met openheid en een heldere, transparante communicatie. 

Voordelen voor de werkgever

Een effectief HR-beleid heeft vele voordelen voor uw organisatie.

Mijn kennis & expertise als HRM manager

Veelgestelde vragen

Een HR-manager kan u helpen op vele onderdelen van een goed personeelsbeleid. Denk hierbij aan werving & selectie, personeelsbeheer, training & ontwikkeling, beleidsplannen en conflictbeheer.

Het ontwikkelen van aantrekkelijke vacatureteksten, het uitvoeren van grondige wervingsprocessen, het selecteren van de juiste kandidaten en het zorgen van een goed inwerktraject van nieuwe medewerkers. Door hoogwaardig talent aan te trekken, kan een organisatie haar concurrentiepositie versterken.

Met het aanbieden van aantrekkelijke beloningen, kansen op loopbaanontwikkeling, goede werk- en privébalans en ondersteunende werkomgeving die worden beschreven in een HR-beleid richt u zich tot het behouden van waardevolle werknemers. Door hen tevreden en betrokken te houden kan een organisatie het verloop verminderen en de continuïteit en stabiliteit bevorderen.

Met een beleid waarin duidelijke procedures, routes en maatregelen omschreven staan creëer je een positieve werkomgeving. Door open communicatie, eerlijke behandeling en het waarborgen van de rechten van medewerkers behoudt je het vertrouwen en kan je de tevredenheid van medewerkers verhogen.

Een effectief HR-beleid omvat duidelijke doelstellingen en prestatie-beoordelingssystemen.

Ik help allereerst bij het stellen van realistische doelen. Ik volg de prestaties van de medewerkers en voorzie iedereen van waardevolle feedback. Dit bevordert de individuele groei, motiveert medewerkers om hun best te doen en creëert een cultuur van continue verbetering.

Als HR-manager ben ik verantwoordelijk voor het identificeren van de HR-behoeften van de organisatie. Dit formuleer ik in een helder beleid om aan die behoeften te voldoen. Dit omvat het ontwikkelen van beleidsdocumenten en procedures op verschillende HR-gebieden.

Als HR-manager dien ik te allen tijde op de hoogte te zijn van de huidige wet- en regelgeving. Hierdoor is een waarborging van naleving op antidiscriminatiewetten, arbeidswetten, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en andere relevante wetten en voorschriften.

Ik hanteer een effectief HR-Beleid op bijvoorbeeld opleidings- en ontwikkelprogramma’s die zijn gericht op het verbeteren van de kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers. Door medewerkers de mogelijkheid te bieden om te groeien en zich te ontwikkelen, vergroot uw organisatie hun betrokkenheid en motivatie wat leidt tot een hogere productiviteit, verbeterde prestaties en behoud van talent.

Door middel van beleid, bemiddeling, conflictanalyse, communicatieverbetering en eventuele training kunnen conflicten op de werkvloer worden opgelost. Als werkgever wenst u een cultuur van respect en samenwerking die ik binnen uw organisatie kan creëren.

Er zijn veel verschillende aspecten van een HR-beleid die een directe invloed kunnen hebben op de frequentie en de duur van ziekteverzuim.
Met een goed HR-beleid kunt u vele kosten besparen rondom het ziekteverzuim van uw medewerkers.

De verantwoordelijkheden en taken zijn afhankelijk van uw huidige HR beleid. Graag kijk ik binnen uw organisatie wat nodig is en waar uw uitdagingen liggen.

“Altijd fijn samenwerken met Marlou. Ze heeft zich voor ons bezig gehouden met XXX. Met haar enorme kennis & professionele aanpak konden we na afloop van het project niet anders dan spreken over 5 zeer succesvolle maanden!

Naam

Organisatie