Extern
Vertrouwenspersoon

Voor iedere werknemer een veilige werkomgeving

Waarom een extern vertrouwenspersoon?

Als organisatie heeft u de plicht om zorg te dragen voor een (sociaal) veilige werkomgeving en integriteit op de werkvloer.

Ik ben als extern vertrouwenspersoon, voor wat betreft de sociaal veilige werkomgeving, actief op vier belangrijke pijlers rondom psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Dit zijn discriminatie, pesten, (seksuele) intimidatie en geweld. Wanneer we het hebben over integriteit kunt u denken aan misstanden en inbreuk op het EU-recht.

Mijn expertise als vertrouwenspersoon

Ik heb de kennis en expertise om te handelen volgens juridische kaders. Daarnaast ben ik neutraal en onafhankelijk, wat een waardevolle aanvulling kan zijn op een intern vertrouwenspersoon binnen uw organisatie.

Het biedt medewerkers een veilig en vertrouwelijke plek om hun zorgen te delen en draagt bij aan een positieve werkcultuur.

Voordelen van een vertrouwenspersoon voor de werkgever

Zo ga ik te werk

Samen kijken we naar het huidige beleid binnen uw organisatie. Een goed beleid is de drijfveer van het succes. Wanneer dit beleid er nog niet is zal ik hier advies in uitbrengen. 

Daarna zal ik, eventueel in samenwerking met een intern vertrouwenspersoon, uw medewerkers informeren over mijn rol als extern vertrouwenspersoon. Jaarlijks breng ik u een rapportage uit over eventuele meldingen en waar nodig krijgt u tussendoor  advies.

Service details

Zo kunnen wij samenwerken

Small

va. €425* per jaar

o.b.v het aantal medewerkers

Medium

va. €1050* per jaar

o.b.v het aantal medewerkers

Large

va. €1600* per jaar

o.b.v het aantal medewerkers

Andere wensen of bent u benieuwd naar welke mogelijkheden er nog meer zijn? Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken

*genoemde prijzen zijn gebaseerd op een overeenkomst van 3 jaar, reiskosten a € 0,30 per km en btw.
Voor extra werkzaamheden buiten het pakket hanteer ik een uurtarief van €125,-

Veelgestelde vragen

Per …. Juli ben ik een gecertificeerd vertrouwenspersoon en heb ik mijn accreditatie bij de LVV.
U kunt mij vinden via…….

Het inzetten van mij als extern vertrouwenspersoon is maatwerk. Standaard hanteer ik een uurtarief van € 125,- excl. BTW. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een pakketvorm met een projectprijs. De inhoud stel ik op maat samen.

Buiten de standaard werkzaamheden zoals de kennismaking en voorlichting voor uw medewerkers is het mogelijk om beleid rondom meldingen, training, presentaties of toolbox materiaal op maat te maken.

Dit is afhankelijk van uw wensen en het aantal meldingen. In eerste instantie zal ik, afhankelijk van de grootte van de organisatie zo’n 5 uur uittrekken voor de kennismaking, presentatie voor uw medewerkers en jaarrapportage.

Als werkgever verwacht ik dat u mij en uw medewerkers de ruimte biedt om deze gesprekken te voeren in een vertrouwelijke omgeving. Daarnaast verwacht ik dat u als werkgever mij de gelegenheid geeft voor het toelichten van rapportages en open staat voor ongevraagd advies.

“Altijd fijn samenwerken met Marlou. Ze heeft zich voor ons bezig gehouden met XXX. Met haar enorme kennis & professionele aanpak konden we na afloop van het project niet anders dan spreken over 5 zeer succesvolle maanden!

Naam

Organisatie